Филъри (пълнители)

fillers1
fillers4

Най-често като материал се използва хиалуроновата киселина, която е естествена съставка на организма. Нормално се съдържа във втория слой на кожата (дермата) и има свойството да задържа вода. С годините нейното количество в организма намалява и кожата се дехидратира, което води до образуване на бръчки. Инжектираната хиалуронова киселина се приема от човешкия организъм като естествена за него, поради което рискът от странични реакции и непоносимост е сведен до минимум.

Процедурата: Хиалуроновата киселина е под формата на гел, стерилно поставен в спринцовка. С помоща на малка игла тя се инжектира в кожата за да се запълни нежелана бръчка, да се изградят скули или други загубени обеми, които са характерни за младежкото лице. Често приложение на хиалуроновата киселина е уголемяването на устните, когато са малки или създават дискомфорт на индивида.

Показания: корекция на бръчки, уголемяване на устни, оформяне на скули, запълване на слъзен канал, изграждане на загубен обем.

Противопоказания: инфекция на кожата в мястото на инжектиране, автоимунни и онкологични заболявания, прием на лекарства за разреждане на кръвта (Аспирин, Синтром и други), бременност и кърмене.

Странични действия: възможни са кръвонасядания (синини), които преминават от 7 до 14 дни.